جارستان:فتحعلی محمدزاده در آیین تکریم و معارفه مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی گیلان، مساحت شهرک ها و نواحی صنعتی این استان را حدود ۱۹۰۰ هکتار اعلام کرد و کمبود زمین صنعتی را یکی از دغدغه های اصلی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در استانهای شمالی دانست.
معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با تأکید بر لزوم توسعه شهرک ها و نواحی صنعتی موجود در استان های شمالی کشور گفت: احداث ۹۸ ناحیه صنعتی روستایی در سطح کشور و ایجاد شهرک صنعتی در شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر جمعیت در دستور کار قرار دارد.
به گزارش روابط عمومی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، فتحعلی محمدزاده روز یکشنبه در آیین تکریم و معارفه مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی گیلان با اشاره به اینکه در استان گیلان ۳۶ شهرک و ناحیه صنعتی مصوب وجود دارد افزود: از این تعداد ۳۳ شهرک و ناحیه صنعتی عملیاتی شده است.
وی اراضی تحت اختیار شرکت شهرک های صنعتی گیلان را ۱۸۵۸ هکتار بیان و اضافه کرد: فاز عملیاتی این شهرک ها ۱۴۷۶ هکتار بوده که ۹۹۶ هکتار آن زمین صنعتی است. همچنین از این میزان قریب به ۶۲۰ هکتار واگذار شده و الباقی نیز آماده واگذاری است.
معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران با بیان اینکه مجموع قراردادهای صنعتی استان گیلان طی نیمه نخست امسال ۱۷۵۴ فقره است که در مساحت ۶۲۰ هکتار به سرمایه گذاران واگذار شده است، ادامه داد: همچنین ۸۵۸ واحد تولیدی در داخل شهرک های صنعتی گیلان به بهره برداری رسیده است.
محمدزاده مساحت شهرک ها و نواحی صنعتی استان گیلان را حدود ۱۹۰۰ هکتار اعلام کرد و کمبود زمین صنعتی را یکی از دغدغه های اصلی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در استانهای شمالی دانست.
وی در ادامه از تکمیل ساخت و ساز مرکز خدمات فنآوری و کسب و کار شرکت شهرک های صنعتی گیلان در رشت و افتتاح و بهره برداری از آن در دهه فجر سال جاری خبر داد.
معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران با بیان اینکه تصفیه خانه فاضلاب شهرک صنعتی سپیدرود رشت بهار سال ۱۴۰۰ به بهره برداری خواهد رسید، اظهار داشت: شهرک صنعتی سپیدرود ظرفیت بالای سرمایه گذاری دارد و اجرای فاز توسعه آن نیز با جدیت پیگیری میشود.
محمدزاده با بیان اینکه بخشی از فاز توسعه شهرک صنعتی سپیدرود به صنایع تبدیلی کشاورزی اختصاص داده خواهد شد، خاطرنشان کرد: رعایت الزامات زیست محیطی چه در داخل و چه در خارج شهرک های صنعتی جزو اولویت هاست، و در این راستا استان گیلان ۱۴ تصفیه خانه عملیاتی دارد که ۱۰ تصفیه خانه به بهره برداری رسیده و چهار تصفیه خانه نیز درحال ساخت است.
وی از رشد ۶۰ درصدی واگذاری زمین در ۹ ماهه سال جهش تولید نیز خبر داد و افزود: طی مدت مذکور ۷۳۳۶ قرارداد در ۳۳۱۴ هکتار از شهرکها و نواحی صنعتی کشور منعقد شده است که سهم استان گیلان نیز ۹۰ قرارداد در ۵۲.۳ هکتار است.
معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران در پایان با اشاره به راه اندازی درگاه خدمات الکترونیکی این سازمان در راستای شفاف سازی و کاهش بروکراسی اداری واگذاری زمین و ارائه خدمات حمایتی صنایع کوچک در شهرک های صنعتی، ابراز امیدواری کرد با همکاری شرکتهای استانی تابعه، تا سال ۱۴۰۰ واگذاری زمین در تمامی شهرکها و نواحی صنعتی سراسر کشور کاملاً الکترونیکی شود.
راه اندازی ۲۶۴ واحد صنعتی غیرفعال در گیلان
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری گیلان نیز در این نشست از غیرفعال بودن ۲۶۴ واحد دارای قرارداد در شهرکهای صنعتی این استان خبر داد و گفت: مطابق برنامهریزیهای انجام شده، در مرحله نخست ۳۰ درصد این واحدهای راکد به چرخه تولید باز خواهند گشت.
آرش فرزام صفت با اشاره به حوزه عملکردی شرکت شهرکهای صنعتی در دو بخش “شهرک های صنعتی” و “صنایع کوچک” افزود: در حوزه نخست خوب عمل کردهایم، اما حوزه دوم به فراموشی سپرده شده است.
وی با بیان اینکه انتظار همه از شرکت شهرک های صنعتی، حوزه زیرساختی و فنی و سخت افزاری است، اضافه کرد: حوزه سخت افزار و زیربنایی مهم است، اما در گیلان عرصه صنعتی جدید برای واگذاری نداریم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری گیلان وسعت اراضی صنعتی این استان را حدود ۱۵۰۰ هکتار اعلام کرد و ادامه داد: استان گیلان با محدودیت زمین و مسائل زیست محیطی در حوزه صنعت مواجه است، لذا امکان توسعه فیزیکی شهرکهای صنعتی وجود ندارد.
فرزام صفت با تأکید بر لزوم توجه به صنایع کوچک تصریح کرد: شرکت شهرک های صنعتی باید در بخش بنگاه های کوچک و متوسط نقش ایفا کند که در این راستا نیازمند برنامه ریزی دقیق هستیم.
وی شرکت شهرک های صنعتی را ملجاء واحدهای صنعتی و تولیدی دانست و خاطرنشان کرد: انتظار داریم نظام ارجاع در شرکت شهرکهای صنعتی راه اندازی شود و واحدهای صنعتی کوچک در درجه اول عارضه یابی قرار گیرند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری گیلان با بیان اینکه نظام ارجاع بسیاری از مشکلات واحدهای صنعتی را بدون نیاز به مطرح شدن در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید حل می کند، متذکر شد: خوشبختانه کلینیک عارضه یابی واحدهای صنعتی در سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران فعال شده و در استان گیلان نیز به جدیت پیگیر آن هستیم تا مشکلات واحدها بعد از رصد و دسته بندی، ارجاع داده شود.
فرزام صفت توجه به آموزش، توانمند سازی و جذب سرمایه گذار جدید از طریق ایجاد فن بازار در حوزه کسب و کارهای نوین و دانش بنیان را در شرح وظایف شرکت شهرکهای صنعتی دانست و اظهار داشت: هدف ما فقط ایجاد یا توسعه شهرکهای صنعتی جدید نیست، زیرا در حال حاضر ۳۰ درصد از ظرفیت های موجود غیرفعال است.
وی با بیان اینکه اراضی صنعتی واگذار شده بدون فعالیت بعد از سه سال با پیشرفت فیزیکی کمتر از ۲۰ درصد پس گرفته میشود، اضافه کرد: واحدهای صنعتی به بهره برداری رسیده راکد با هماهنگی کامل بین سازمان صنعت، معدن و تجارت و شرکت شهرکهای صنعتی به چرخه تولید باز خواهند داشت.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری گیلان همچنین شرکت شهرکهای صنعتی را جدا از سازمان صنعت، معدن و تجارت ندانست و یادآور شد: شهرکهای صنعتی مشکل تصفیه فاضلاب خود را حل کنند، زیرا این آلودگی ها از طریق رودخانه وارد تالاب انزلی می شود و آثار خسارت باری را برای آینده زیست محیطی گیلان درپی خواهد داشت.
شهرکهای صنعتی پیشران توسعه گیلان در حوزه صنعت هستند
در ادامه این نشست، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان نیز گفت: در استان گیلان ۴۰ درصد بار اشتغال و تولید برعهده صنعت، معدن و تجارت است. از این رو شهرکها و نواحی صنعتی پیشران توسعه استان در حوزه صنعت هستند.
فرهاد دلق پوش افزود: شرکت شهرکهای صنعتی نقش محوری با ظرفیت ویژه و پتانسیلی که دارد میتواند بهعنوان پیشران توسعه در کشور باشد.
وی اضافه کرد: گیلان بهترین، نزدیک ترین و آسان ترین مسیر صادرات و ورود به بازارهای اروپایی است، لذا تحرک شهرکهای صنعتی در حوزه تولید، استقرار واحدهای توجیه پذیر و دانش بنیان و صادرات محور در استان زمینه رشد اقتصادی را فراهم میکند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان ادامه داد: باید بتوانیم صنایعی را در استان مستقر کنیم که هزینههای تمام شده برای سرمایه گذاران و امنیت سرمایه گذاری را فراهم آورد تا بتوانند با کمترین دغدغه خاطر در دسترس باشند و به اهداف تعیین شده دست یابند.
دلق پوش یادآور شد: در شرایط سختی قرار داریم، لذا هنر مدیریتی باید به گونهای باشد که از ظرفیتها خوب استفاده کنیم. در این راستا باید با درایت، هماهنگی و هم افزایی از شرایط بحرانی عبور کنیم.
وی بیان کرد: گیلان در برخی از صنایع نظیر نساجی، سلولزی چوکا و اسالم زبانزد بود که به مرور با چالشهایی در این حوزهها مواجه شد. در حال حاضر شهرک صنعتی سپیدرود و همچنین شهر صنعتی رشت یکی از ظرفیتهای مهم استان است. عزم و اراده ما در شرایط فعلی هماهنگی، همدلی، همگرایی و هم افزایی است که باید در جهت رونق صنایع موجود گام برداریم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان اظهار داشت: مشکلاتی داریم که مربوط به زیرساختهای شهرکها و نواحی صنعتی است که باید در سطح ملی و استانی دیده شود.
دلق پوش افزود: یکی از چالشهای گیلان مشکل زیست محیطی و تراکم جمعیتی است. صنایع مستقر در گیلان الزامات محیط زیستی را رعایت میکنند و انتظار میرود در این راستا استفاده از فنآوریهای نوین را در اولویت قرار دهند.
وی اضافه کرد: اتصال راه آهن تحولی است که فرصتهای سرمایه گذاری را به سمت گیلان سرازیر میکند.
مسائل زیست محیطی از اولویتهای شرکت شهرکهای صنعتی گیلان است
مدیرعامل جدید شرکت شهرکهای صنعتی گیلان نیز در بخش دیگر این نشست گفت: توسعه شهرکها و مکان یابی جدید با توجه به آمایش سرزمینی و جغرافیایی در استان گیلان از برنامههای شرکت شهرک های صنعتی است.
فریبرز سعیدی کیا افزود: مسائل زیست محیطی از اولویتهای شرکت شهرکهای صنعتی گیلان است و هرگونه سهل انگاری در این حوزه را نخواهیم پذیرفت.
وی اضافه کرد: تصفیه فاضلاب در شهرک صنعتی سپید رود با مشکلاتی مواجه است که پروژه تصفیه خانه در کمترین زمان ممکن باید افتتاح و به بهره برداری برسد؛ چرا که یکی از دغدغههای زیست محیطی استان و بزرگترین آلایندگی در حوزه شهرستان رشت پس از بحث پسماند و سراوان را دارد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی گیلان ادامه داد: برای توسعه و ایجاد شهرکهای صنعتی، استان گیلان با کمبود عرصه مواجه است که توسعه شهرکها و مکان یابی جدید با توجه به آمایش سرزمینی و جغرافیایی در استان گیلان از برنامههای جدی شرکت شهرکهای صنعتی خواهد بود.
سعیدی کیا یادآور شد: برای استفاده از ظرفیت راه آهن گیلان باید برنامهریزی مناسبی برای بازار روسیه و قفقاز شمالی در حوزه سرمایه گذاری و صنعتی داشته باشیم.
وی اظهار داشت: با ایجاد بانک اطلاعاتی جامع و کامل برای پیگیری، شناخت، ارزیابی و رفع مشکلات شهرکهای صنعتی و بهبود وضعیت بنگاههای تولیدی و ارائه خدمت بهتر در مجموعه شرکت شهرکهای صنعتی تلاش خواهیم کرد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی گیلان یکی دیگر از اهداف کوتاه مدت این مجموعه را افتتاح و راه اندازی ساختمان مرکز خدمات فنآوری و کسب و کار استان گیلان در دهه فجر عنوان و در پایان بر همگرایی و هم افزایی کارشناسان و مدیران این شرکت و تمامی دستگاههای خدمات رسان برای ارائه خدمات مناسب در راستای بهبود فضای کسب و کار صنعتگران و تولید کنندگان تأکید کرد.
در ادامه این نشست نیز مدیرعامل سابق شرکت شهرکهای صنعتی گیلان با اشاره به اینکه طی چهار سال گذشته ۱۶۰۴ قرارداد در شهرک های صنعتی استان منعقد شده است، گفت: در طی مدت مسئولیت، موضوع ایجاد و تکمیل زیرساختهای شهرکهای صنعتی برای جذب سرمایه گذاران و رونق بخشی به احداث واحدهای صنعتی و تولیدی در دستور کار این شرکت قرار داشت.
احمد علی شهیدی عمده شهرک های صنعتی گیلان را دارای خدمات زیربنایی دانست و افزود: در حال حاضر ۸۸۶ واحد بهره بردار داریم و ۴۹۷ واحد نیز در مرحله نصب سوله و ۲۲۰ واحد در مرحله دیوارکشی است.
وی با بیان اینکه در نیمه نخست امسال ۳۲ واحد صنعتی تعطیل را بازفعال سازی کردهایم، اضافه کرد: تا بهار ۱۴۰۰ تصفیه خانه فاضلاب شهرک صنعتی سپیدرود رشت به بهره برداری می رسد. تصفیه خانه شهرک صنعتی لاهیجان نیز دارای پیشرفت ۶۰ درصدی است.
مدیرعامل سابق شرکت شهرکهای صنعتی گیلان تصریح کرد: با تلاشهای صورت گرفته در سالهای گذشته شاهد ارتقاء وضعیت زیرساختهای صنعتی، رشد سرمایه گذاری بخش خصوصی در شهرکها و نواحی صنعتی و ایجاد ارزش افزوده و اشتغال پایدار در استان گیلان بودهایم.
شهیدی محدودیت وجود اراضی صنعتی برای ایجاد و توسعه شهرکهای صنعتی را یکی از مشکلاتی عنوان کرد که استان گیلان با آن دست و پنجه نرم میکند و ضروری است مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی این مطالبه عمومی را همچنان با جدیت در دستور کار خود قرار دهد.
در پایان این نشست، از زحمات بیش از ۴۶ ماهه احمد علی شهیدی در مسئولیت مدیرعاملی شرکت شهرکهای صنعتی گیلان تقدیر شد و فریبرز سعیدی کیا بهعنوان مدیرعامل جدید این مجموعه فعالیت خود را آغاز کرد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰